Zpívající Sestry Havelkovy překvapily cestující v autobuse

19. červenec 2018

Je krátce po čtrnácté hodině a do linkového autobusu, který rozváží zaměstnance po směně domů, nastupují cestující na trasu do Valče. S překvapením sledují čtyři ženy v kostýmech z dvacátých let, které je vítají v přední části autobusu a rozdávají letáky s programem na první polovinu srpna.

Mezinárodní hudební festival Petera Dvorského své letošní dvacáté výročí oslaví ve větším stylu. Jako jednu z propagačních akcí vymyslel ředitel festivalu Miroslav Stehlík překvapení do autobusu.

„Jedeme celkem tři cesty a pro lidi je to opravdu překvapení,“ usmívají se dobře naladěné zpěvačky. „Je to poprvé, co takhle zveme lidi vlastními těly,“ dodávají se smíchem. Připravené mají dvě písničky a po té první se cestující konečně dozvídají, o co jde.

Sestry Havelkovy
Sestry Havelkovy

„My bychom vás chtěly pozvat na koncerty, právě proto jsme vám rozdaly ty letáky, kde uvidíte, jak je letos festival skvěle obsazen - od vážné hudby přes hudbu populární, letos reprezentované Mirem Žbirkou a Tomášem Klusem až po hudbu swingovou z dvacátých a třicátých let, reprezentovanou sestrami Havelkovými. Takže to nejdůležitější datum je dvanáctého srpna, kdy máme koncert my a srdečně vás na něj zveme. Vezměte své příbuzné a známé a přijďte,“ říkají cestujícím. Vzadu se nesměle zvedají ruce, že se na koncert chystají vypravit.

Možnost budou mít všichni od čtvrtého do osmnáctého srpna na čtyřech místech - na zámku v Jaroměřicích nad Rokytnou, Dukovanech a ve Valči a také v Dalešickém pivovaru.

autor: dak
Spustit audio

Související