Zveme vás na koncert k nedožitým sedmdesátinám Pepy Streichla

12. září 2019

Český rozhlas Ostrava vás zve na vzpomínkový koncert k nedožitým 70. narozeninám ostravského písničkáře Pepy Streichla, a to v podání jeho muzikantských kolegů a přátel.

Koncert se koná 19. září od 19:00 v ostravském klubu Parník a vystoupí Jan Spálený & ASPM, Václav Fajfr, Retro Blues, Láďa Zítka a Mike Fojtík. Mediálním partnerem koncertu je Český rozhlas Ostrava.

Bluesman, folkový písničkář, bohém a ostravský bard Pepa Streichl byl v rozhlase poměrně častým hostem, naposledy pak v únoru 2013, tehdy v Apetýtu Dagmar Misařové. Poslechněte si záznam rozhovoru Pepy Streichla i s jeho písničkami.

Pepa Streichl

Narodil se v Orlové 8. září 1949, zemřel v Ostravě 11. srpna 2013. Vystupoval už od konce 60. let, spolupracoval s mnoha osobnostmi české hudby, kromě jiných s Jaromírem Nohavicou nebo s Pavlem Dobešem. Jeho kariéru v 90. letech ovlivnila vážná mozková mrtvice. Díky velkému úsilí se na pódium vrátil s „novou barvou hlasu“, vystupoval se skupinou Truc Blues. Od roku 2002 pak hrál sólově nebo s triem.

autor: tif
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.