Bída aneb Smažené chlebové kostičky s příchutí česneku

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslal pan Zdeněk z Frýdku-Místku. Pojmenoval ho Bída. Píše, že je to pochoutka, se kterou měl vždycky úspěch. Nejsme si jistí, jestli si pan Zdeněk nedělá tak trochu legraci, ale píše to zcela vážně a Bída prý všem chutná. Je to vlastně jen osolený osmažený chleba s česnekem.

Suroviny:
- chléb
- česnek
- sůl
- fritovací olej

Postup:
Chléb si nakrájíme na krajíce a nakrájíme včetně kůrky na čtverečky. Necháme 1 až 2 dny okorat. V době, kdy se rozhodneme s tímto materiálem pracovat, si připravíme česnek, který rozetřeme se solí nebo protlačíme lisem a smícháme se solí. Okoralé čtverečky chleba dle množství vložíme do fritovacího hrnce a smažíme. Jakmile vytáhneme, pořádně promícháme v česneku. Můžeme podávat i teplé, ale lepší jsou prý studené. Pokud bychom pracovali s čerstvým chlebem, tak by chléb nasál tuk a už by naše Bída nebyla tak dobrá.

Děkujeme panu Zdeňkovi za recept na tuto svéráznou pochoutku a posíláme mu tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.