Bramborová polévka s červenou řepou

Na dvě porce polévky je recept, který nám poslala paní Lenka z Frýdku-Místku. Že by netradiční tip na nadcházející den sv. Valentýna? :-)

Suroviny:
- 300 ml vývaru
- 100 ml smetany
- 1 větší brambora
- 1 červená řepa
- 1 cibule
- 2 lžičky másla
- 1 lžička medu
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl
- pepř

Postup:
1. Všechnu zeleninu oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, bramboru i řepu na kostky, v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět.
2. Přidáme zbývající zeleninu, zalijeme vývarem a vaříme doměkka asi 20 minut.
3. Pak přidáme smetanu, rozmixujeme na pyré a dochutíme medem, citronovou šťávou, solí a pepřem.

Přejeme dobrou chuť a paní Lence posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.