Recept na ‚rychlé koblížky‘

Je doba masopustu, kdy se smaží různé dobroty, jako například Boží milosti, nebo koblížky. Posílám snadný recept na rychlé koblížky, které často dělám i pro nenadálou návštěvu, napsala nám paní Zdeňka z Havířova-Podlesí.

Suroviny:
- 250 g polohrubé mouky
- 1 polévková lžíce cukru moučky
- špetka soli
- 1/8 l mléka (může být i více)
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1 sáček rozinek

Postup:
Vše zamícháme a těsto klademe lžičkou do rozpáleného oleje nebo tuku. Po vyjmutí pocukrujeme.

Přejeme dobrou chuť a paní Zdeňce posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.