Sušenky z ovesných vloček

Recept na jednoduché domácí sušenky z ovesných vloček a banánu nám poslala paní Hanka z Hlučína. Píše, že  si je dává moc ráda k snídani. 

Suroviny:

- 2 zralé banány
- ovesné vločky
- rozinky
- nasekané vlašské ořechy

Vloček, rozinek a ořechů použijeme celkem jeden plný hrnek, poměr si zvolíme podle chuti, paní Hanka dává asi tři čtvrtiny hrnku ovesných vloček a zbytek dosype ořechy a rozinkami.

Postup: 

1, Banány rozmixujeme, přidáme ostatní ingredience a dobře promícháme. Pokud by se nám směs zdála málo sladká, můžeme ji přisladit medem.
2, Pak už tvoříme sušenky - malé placičky o průměru asi 5 cm, které dáváme na plech na pečicí papír.
3, Pečeme asi 15 minut na 160°C.

Paní Hance děkujeme za recept a posíláme jí odměnu - tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.