Saské rozhlasové stanice Radio Zett a coloRadio v DAB+ na společné programové pozici

20. červen 2023

Programovou nabídku v saském DAB+ multiplexu na kanálu 7A rozšířily v pondělí 19. června stanice Radio Zett a coloRadio. Naladit je mohou všichni zájemci, kteří se nacházejí v dosahu vysílačů Löbau – Schafberg a Dresden – Wachwitz. Příjem rozhlasové sítě Region Dresden dále od německých hranic již není možný díky kolizi s českou rozhlasovou nabídkou ČRa DAB+ z pražského Žižkova.

Radio Zett si jako uvítání pro své posluchače připravilo živé vysílání z hudebního festivalu AHOJ, který bude probíhat od 23. do 26. června. „Jsme velmi rádi, že skvělá hudba na festivalu s kapelami z regionu tří zemí bude slyšet po celém východním Sasku až po Drážďany," uvedl při této příležitosti Andreas Herrmann, ředitel podpůrného sdružení Radioinitiative Dreiländereck. Jako jednu z výhod vstupu do DAB+ uvádí provozovatel programů jakoukoliv nezávilost posluchače na internetu.

Stanice, které je v éteru od začátku roku 2021, představuje širokou škálu programového obsahu z oblasti kultury, společnosti, území trojstátí (Česká republika – Německo - Polsko) a hudby všech žánrů. Plánované vysílací časy Rádia Zett na DAB+ jsou pondělí až pátek od 14 do 17 hodin a o víkendech od 8 do 12 hodin. Ve zbývajících časech bude k dispozici coloRadio. Na vyhrazené společné programové pozici vysílají oba programy s hodnotou 88 kbps a kódováním HE-AAC, verze 1.

autor: lukpo
Spustit audio

Související