Chcete být v hledišti Šaldova divadla? Pošlete za sebe „papírového“ diváka

4. únor 2021, aktualizováno

Divadlo F. X. Šaldy v Liberci uvede 8. února neveřejnou premiéru nově nazkoušeného představení. Vedení divadla plánuje umístit do sedadel alespoň fotoportréty svých diváků. Přidáte se?

Aktualizace 9. února 2021:

Premiéru Shakespearovy tragédie Král Lear v režii Jakuba Nvoty sledovalo 8. února v libereckém Šaldově divadle více než 140 diváků.

Žádný z nich ale nemohl tleskat, smát se ani plakat, šlo totiž jen o symbolické publikum. Papírové podobizny věrných diváků, kteří zasláním svých fotografií podpořili dlouhodobě zavřené divadlo. Byla mezi nimi i naše reportérka, poslechněte si to.

Fotografie zůstanou hledišti po celou dobu uzavření divadla. Herce můžou diváci podpořit zasláním svých snímků i nadále.

Pozvánka do hlediště libereckého divadla

V pondělí 8. února odehrají herci libereckého Šaldova divadla tragédii Williama Shakespeara Král Lear v režii Jakuba Nvoty. Budou kvůli protikoronavirovým opatřením hrát před prázdným hledištěm. Vedení divadla proto vyzývá diváky, aby posílali své fotoportréty, vytištěné je umístí na divadelní sedadla. Herci tak budou hrát alespoň symbolicky před hledištěm plným tváří, i když jen na zvětšených fotografíích.

Snímky můžete posílat do divadla prostřednictvím e-mailu, nebo messengeru. Na sedadlech zůstanou připevněné po celou dobu, kdy bude divadlo kvůli vládním opatřením uzavřené. Herce můžete podpořit i zakoupením on-line vstupenky na představení, které ale, bohužel, neuvidíte.

autoři: Lucie Fürstová , reČRoL
Spustit audio

Související