„Do role se na pár dní zababuším.“ Herečka Kameníková natočila pohádku o dívce, která se spřátelí s umělou inteligencí 

19. leden 2024

Herečka Anna Kameníková působí v divadle Viola, výraznou roli české spisovatelky Němcové ztvárnila v seriálu Božena. Nemá ráda sociální sítě, ale ráda vaří jídla inspirovaná českou kuchyní, napsala i kuchařku a touží založit si restauraci. Posluchači její hlas uslyší v pohádce Proč je Max taková, kterou Český rozhlas Dvojka vysílá 28. ledna. Ztvárnila roli autistické dívky. „Je roztomile urputná,“ láká herečka k poslechu. Blízká setkání moderuje Tereza Kostková.  

Čtěte také

V neděli 28. ledna uvede Dvojka rozhlasovou hru Proč je Max taková. Příběh o důležitosti sebepřijetí napsala Hana D. Lehečková. Hlavní roli nejisté a osamělé dívky, která hledá své místo ve společnosti a touží po pochopení a sdílení, ztvárnila Anna Kameníková, která byla hostem v Blízkých setkáních.

„Je to příběh pro děti i pro dospělé a je to strašně hezký,“ zmínila herečka v rozhovoru s Terezou Kostkovou. 

Dojemný příběh o křehké dívce

„Je to příběh o holčičce, která si nemůže najít kamarády, a tak se skamarádí s umělou inteligencí,“ pozvala na poslech rozhlasové hry, ve které druhou hlavní roli představuje herečka Klára Melíšková. 

„Potřebuji se dlouho soustředit, ráda se do práce zababuším,“ popsala v Blízkých setkáních přípravu na roli desetileté dívky. Jak by její charakter popsala? „Je roztomile urputná,“ doplnila. O výsledku se mohou posluchači už brzy sami předsvědčit.  

Anička dokázala velmi citlivě a přirozeně zobrazit široké spektrum emocí, které Max prožívá, a suverénně přecházet mezi rozličnými polohami, jež scénář nabízel,“ komentovala výkon herečky režisérka rozhlasového příběhu Izabela Schenková.

autoři: Tereza Kostková , juk
Spustit audio

Související