Gentleman a Popelka slaví v Toboganu. Oslavenci Jan Přeučil a Eva Hrušková dostali oblíbené sušenky, pivo i dort

19. únor 2022

„Mám na hlavě černý klobouk,“ usmál se Jan Přeučil. „Aby to ladilo,“ doplnil oslavenec. V Toboganu oslavil narozeniny i s Evou Hruškovou. „Když ženu čeká sedmdesátka, je to štěstí,“ usmívá se herečka. „Ale ta nula by tam být nemusela.“ Herečtí a životní partneři mají rádi polomáčené sušenky a ochucené pivo, které dostali od moderátora Toboganu Aleše Cibulky.  

„Člověk je tak starý, jak se cítí,“ přidává moudrost oslavenec Jan Přeučil a svěřil se, že prohlášení poprvé slyšel u anglické královny. Oběma oslavencům přišel popřát i Ondřej Kepka: Je skvělé, jak si pomáhají.

Ke gratulantům se přidali i kolega a kamarád Artur Kaiser a mnoho dalších hostů. „Gentleman a Popelka,“ přidává vyznání další z hostů. 

Jiří Krampol jako překvapení v kavárně 

Moderátor Aleš Cibulka během vysílání přeběhl do rozhlasové kavárny, kde byli i další hosté. Popřát přišel i Jiří Krampol. „Chodili jsme si vyčistit žaludky do vegetariánské restaurace,“ vzpomíná.

V kavárně čekalo nejen mnoho přátel, ale i narozeninový dort s dvěma ozdobami, které oba oslavence charakterizují: kloboukem a zářící hruškou.     

Ve kterém filmu spolu hráli Ondřej Kepka a Jan Přeučil? Jak vypadá Jan, když má plnovous? Které negativní role hrál? Jak se učí texty? A proč chodili s Jiřím Krampolem za vegetariány? Kolik klobouků má doma Jan Přeučil? Co ráda vaří Eva Hrušková?

autoři: Aleš Cibulka , juk
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.