„Kdokoli jiný by na mém místě udělal to samé,“ říká oceněný Ivo Raisr

25. září 2019 08:04

Vedení Liberce ocenilo hrdinský čin muže, který minulý týden zachránil autobus plný lidí před nehodou.

Čtěte také

Město Liberec ocenilo Ivo Raisra z Oldřichova v Hájích, který v pondělí 16. září převzal řízení linkového autobusu poté, co jeho řidič zkolaboval. Jedenačtyřicetiletý muž řídil autobus poprvé v životě, přesto ho udržel na silnici a bezpečně dojel se všemi cestujícími až k čerpací stanici. Za jeho mimořádnou odvahu mu v primátorské kanceláři poděkovali zástupci města.

„Autobus, který pan inženýr Raisr svým nasazením a pohotovostí zachránil, vezl hodně Liberečanů, takže pro město Liberec bylo na místě mu poděkovat,“ oceňuje duchapřítomnost Ivo Raisra primátor města Jaroslav Zámečník z hnutí Starostové pro Liberecký kraj. 

Oceněný Ivo Raisr s libereckým primátorem Jaroslavem Zámečníkem
Ivo Raisrovi poděkoval primátor města Jaroslav Zámečník za SLK a náměstek primátora Jiří Němeček za ANO

„Kdyby ten autobus doopravdy havaroval, bylo by to hromadné neštěstí,“ dodává Luděk Prudil, ředitel HZS Libereckého kraje.

Otec tří dětí, softwarový specialista a orientační běžec Ivo Raisr se za hrdinu se nepovažuje. „Myslím si, že na tom činu není nic až tak výjimečného. Není potřeba být nějakým superhrdinou. Kdokoliv jiný by udělal to samé, kdyby byl na mém místě,“ dodává skromně oceněný muž.

autor: Lucie Fürstová
Spustit audio