Moderní provazochodci opanovali hrad Valdštejn

16. září 2018

Třetí zářijový víkend se na českorajském hradu Valdštejn sešla desítka slacklinerů, jak si říkají moderní provazochodci. Přehlídka jejich umění okořenila návštěvníkům běžné prohlídky.

Moderní provazochodci opanovali hrad Valdštejn

Slacklineři nechodí po provazech, ale po 2,5 nebo 5 centimetrů širokých popruzích, které na rozdíl od provazů nejsou zcela napnuté. To umožňuje nejen přejít z bodu A do bodu B, ale také provádět různé dech beroucí triky.

„Provazochodci k hradům vždy patřili a když jsem sem přišel, tak jsem tu hned viděl několik lajn. Valdštejn má navíc úžasný náboj a skvělé výhledy,“ popisuje zrod slackline festivalu jeho pořadatel Petr Polák.

Moderní provazochodci opanovali hrad Valdštejn

Chůzi po lajně si mohou na terase vyzkoušet i zájemci z řad diváků. Úžasná podívaná a odvážné muže i ženy balancující ve výškách bude v neděli pokračovat až do 16 hodin.

Moderní provazochodci opanovali hrad Valdštejn
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.