Náměstí plná pohody a úžasná hudba z celého světa. Začíná Bohemia JazzFest kytaristy Rudyho Linky

10. červenec 2023

Zakladatel a hlavní organizátor mezinárodního festivalu Bohemia JazzFest, kytarista Rudy Linka byl hostem Mozaiky. Jeho proslulá jazzová akce láká pod širé nebe na česká náměstí hudbychtivé posluchačstvo už řadu let. Časopis Down Beat ho doslova před pár dny zařadil mezi špičku celosvětových jazzových hudebních festivalů.

Praha, Plzeň, Hluboká, Prachatice, Domažlice a Brno. V těchto městech se fanoušci mohou od 10. do 18. července těšit na nabitý program hudebního festivalu Bohemia JazzFest, který již po osmnácté se svým týmem pořádá kytarista Rudy Linka. Pro každé město je připraven jiný program. Mezi účinkujícími se objeví například Petra Brabencová & Jazzfancies (CZ), Camané Quartet (Por), Tuck & Patti (USA), Scandinavian Skies in Texas (US, Fin, De) nebo Dan Bárta & Jaroslav Friedl. 

Rudy Linka

„Slovo ‚dohromady‘ znamená mnohem více než si myslíme. Vzpomínám si, že když jsem byl malej a koukali jsme na televizi, tak jsem věděl, že se kouká celej národ. Ať už to byl hokej nebo nějakej seriál. Dnes už to tak vůbec není. Jsme tak rozdělená společnost, nemyslím jen tady v Česku, ale vůbec na celým světě. Mám pocit, že tím ztrácíme hrozně moc. Náš festival je celý o tom přijít zpátky do prostoru, do kterýho už možná místní lidi ani nechodí. Kdy jste byli naposledy v Královské zahradě? Teď je příležitost tam přijít, poslechnout si něco úžasnýho a poznat lidi, který vůbec neznáte,“ zve posluchače vltavské Mozaiky otec Bohemia JazzFestu Rudy Linka. 

autoři: Antonín Pfeifer , Monika Suchanková
Spustit audio

Související