Plavecké kluby se připravují na nový režim trénování po uzavření libereckého bazénu

27. březen 2024 13:10

Tréninky dvakrát denně, několikrát v týdnu. Takový režim mají někteří plavci z libereckého Sportovního plaveckého klubu Slavia. Na konci března 2024 kvůli rozsáhlé rekonstrukci libereckého bazénu začnou za tréninky dojíždět do jiných měst.

Čtěte také

Kapacity bazénů v okolí Liberce jsou omezené. Například v Jablonci nad Nisou mají dráhy zcela obsazené. Z libereckého klubu Slavie tam bude trénovat jen pár nejlepších plavců. Další děti budou jezdit do bazénů ve Stráži pod Ralskem, Varnsdorfu nebo do Mladé Boleslavi.

Kapacity ale podle předsedy plaveckého klubu Petra Kořínka nestačí pro všechny děti v klubu. Některé děti už si sjednaly přestup do jiných klubů, některé budou dojíždět do jabloneckého bazénu, který jim umožní trénovat dvakrát denně. Zbylé děti budou mít trénink jednou za den.

Podle Petra Kořínka totiž cesta trvá zhruba hodinu a není proto možné zajistit dvoufázové trénování pro všechny. Jezdit budou autobusem. Podle náměstka primátora Liberce Petra Židka z ODS dopravu zorganizuje a zaplatí město Liberec.

V bazénu ale nejsou jen plavci, ale také potápěči. Podobná potápěčská věž, jako je v Liberci, je podle vedoucího marketingu společnosti Snakesub Libora Kouckého až v Praze. Firma tak přijde o velké množství zakázek. Ve věži trénovali profesionálové i lidé, kteří si sport chtěli vyzkoušet. Na kompenzaci od města firma nemá nárok. Podle náměstka Židka je podpora určená pro spolky, které se starají o děti a mládež a nedělají svou činnost komerčně.

Spustit audio

Související