Pozor na změnu jízdních řádů. Platí od neděle

Od neděle 9. června začnou platit nové jízdní řády. V Libereckém kraji bude nejvíc změn u autobusových spojů na Českolipsku. V ostatních částech kraje změny souvisí hlavně s mírným rozšířením nabídky v době letní sezóny.

Na Českolipsku budou v řádech minut upravené časy odjezdů u spojů, které zajišťují odvozy zaměstnanců na směny. Celkem se to týká třinácti autobusových linek (260, 267, 270, 273, 280, 281, 292, 439, 449, 451, 451, 459, 460 a 481).

„Rozšířená nabídka spojů směřuje do Dobranova k novému výrobnímu závodu. U vlaků se změna týká pouze jednoho ranního rychlíku ve směru do Ústí nad Labem, který bude zastavovat v zastávce Zákupy-Božíkov," vysvětlil změny mluvčí Libereckého kraje Filip Trdla.

České dráhy oznámily, že změny čekají třeba ranní osobní vlaky z Turnova do Mladé Boleslavi. Současný spoj s odjezdem krátce po půl šesté ráno vyjede z Turnova o 7 minut dříve, tedy v 5:27. Vlak v opačném směru, z Mladé Boleslavi do Turnova, přijede do cílové stanice také dřív než jezdí nyní, a to v 6:25. Důvodem úpravy je zajištění přestupu na vlak do Jičína.

Novinkou mezi Frýdlantem a Raspenavou budou noční vlaky, které pojedou pouze 6. července. Ty mají zajistit dopravu na a z tradičních Hejnických slavností. Z Frýdlantu do Raspenavy pojede osobní vlak ve 23:20 a z Raspenavy do Frýdlantu pojede ve 23:21. 

Zároveň od neděle jedou nové cyklovlaky mezi Libercem a Rovenskem pod Troskami, během letních prázdnin kromě sobot vyrazí i v neděli.

Od konce června vyjede nová linka spojující Liberec a Turnovsko s Českým rájem. Nabídne přímé spojení k hradu Kost. Pojede po trase Liberec – Turnov – Vyskeř - Sobotka. O letních prázdninách nabídne linka z Turnova víkendové spoje přímo na zámek Sychrov.

autor: reČRoL | zdroje: ČTK , Liberecký kraj
Spustit audio