Pro samostudium cizího jazyka si vyberte španělštinu, radí nadaná Markéta

29. červenec 2023

Sedmnáctiletá Markéta Hrubá v talkshow Trenduj poradí, jak se začít učit cizí jazyky doma i které méně známé seriály by vám neměly utéct.

Nový díl Trenduj je tu, do studia za Evou dorazila sedmnáctiletá Markéta Hrubá. Že je vám to jméno povědomé? Není to náhoda. Markét už v Trenduj jednou byla, ale Eva se rozhodla v letních dílech pozvat nějaké známé tváře, pro vás tedy spíš hlasy, se kterými se jí minule dost dobře povídalo a chce s nimi rozebrat další témata.

Markéta Hrubá a Eva Sinkovičová

Markét ráda poznává nové lidi, miluje divadlo, hodně čte a dost si jede filmy a seriály. Zároveň se zvládla sama naučit cizí jazyk na celkem dobré úrovni, i to dnes s Evou bude probírat.

Na co Eva s Markét mrknou?

  • Samostudium cizího jazyka – známka stylu?
  • Co nám hrozí na sítích a jak s tím pracovat?
  • Tipy na NEmainstreamové seriály na dlouhé letní večery

TIPY od Markét

  • Pokud se chcete pustit do samostudia cizího jazyku, zkuste třeba právě španělštinu, základy nejsou těžké. Doma nahodíte začátky a pak si najděte nějaký kurz, kde vám pomohou jazyk rozvíjet.
  • Zkuste na sítích trávit čas vědomě, ověřovat si informace a zadat si nějaké časové limity, ať pak nezjistíte, že tam trávíte mnoho hodin denně.
  • Zkuste se mrknout třeba na kanadský seriál Anne s E na konci, historické drama s úžasnou hlavní herečkou, chytne vás za srdce a už nepustí.

VÝZVA: Chcete taky přijít do Trenduj?

Napište Evě na email radiojunior@rozhlas.cz a do předmětu napište Trenduj. Pošlete info o sobě a taky zhruba minutovou nahrávku vašeho hlasu. Možná právě vy budete dalším hostem téhle talkshow!

autoři: Eva Sinkovičová , kpe
Spustit audio

Související