Studio S1 v Ostravě potvrdilo světové parametry pro zvuk ve formátu Dolby Atmos

20. září 2023

V ostravském hudebním studiu S1 již po několikáté natáčela americká společnost PARMA recordings ve spolupráci s Janáčkovou filharmonií Ostrava a Benda quartetem.

Čtěte také

Výběr studia Českého rozhlasu Ostrava pro natáčení orchestrálního alba nebyl náhodný. Hlavním faktorem, který sehrál roli je objem prostoru studia a jeho akustika vhodná pro nahrávání ve zvukovém formátu Dolby Atmos. Bonusem je pak umístění studia ve dvorním traktu, čímž je prostor dokonale odhlučněn od okolních ruchů města, což umožňuje umělcům pracovat bez jakýchkoli rušivých elementů.

Poslední natáčení orchestrálního alba Benda Quartetu v Dolby Atmos v Českém rozhlase Ostrava bylo zásadním krokem směrem k novým dimenzím zvukového designu, došlo k propojení představ skladatele s vynikajícím akustickým prostředím studia S1a hudebním talentem muzikantů regionu. Výsledkem jsou pak nahrávky, které přinášejí posluchačům autentický zvuk orchestru a posouvají zvukový požitek na zcela novou úroveň.

Nahrávací studio S1 Českého rozhlasu Ostrava bylo vybráno i kvůli technickému vybavení, zejména možností zaznamenat a zpracovat zvuk v rozlišení 24bit/96kHz.

Spustit audio

Související