V Jizerských horách je v provozu většina skiareálů. Podle předpovědi má pršet

22. prosinec 2018

Lanovky a vleky jezdí i v nižších polohách, kde se podařilo zahájit sezonu především díky technickému sněhu. Upraveny jsou běžkařské trasy.

Jezdí se na Javorníku, na Ještědu, v Bedřichově, v Rejdicích i na Tanvaldském Šičáku a Severáku. Upravené jsou také běžecké stopy na Jizerské magistrále. Rolby projely okruhy v okolí Jizerky a Bedřichova.

Na sjezdovkách i běžeckých trasách leží několik desítek centimentrů mokrého sněhu. Oproti včerejšku se oteplilo, ráno bylo kolem 3 až 4 stupňů.

„Lyžovat se na horách asi dá. Sníh ještě včera v odpoledních hodinách připadával, pak se to změnilo na déšť. Takže lyžovat teď v těch prvních fázích určitě půjde, ale my čekáme během dnešního dne ještě další dešťové srážky, takže je otázka, jak to s tím sněhem na horách bude po dnešním dni vypadat, protože bude teplo, bude foukat vítr a do toho bude pršet,“ uvedl meteorolog Radek Tomšů z hydrometeorologické stanice v Ústí nad Labem na Kočkově.

Podle něj mají být v sobotu teploty kolem šesti až devíti stupňů Celsia. V dalších dnech má být podle předpovědí chladněji, kolem tří až šesti stupňů.  Má pršet a ve vyšších polohách může i sněžit.

autor: reČRoL
Spustit audio