Zápar z řepníčku na kašel
V dobách našich babiček se hospodyně staraly nejen o jídlo, ale také o různá oléčovadla. Odkud pocházela, se dozvíme od Vladimíry Jakouběové a Jaroslava Hořeního, kteří poradí, jak připravit zápar z řepníčku.
Ingredience
- 10 dkg řepíku lékařského
- 1 červená růže
- 1/4 litru vody
- 1 dcl vody
- 1/4 kg medu
Sušené okvětní lístky z jedné červené růže přelijeme 1 dl vařící vody a necháme hodinu louhovat. Sušený řepík zalijeme 1/4 litrem vody a vylouhujeme. Oba výluhy pak spojíme, přidáme 1/4 kg včelího medu, promícháme a užíváme několikrát denně jednu lžíci.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.