Benešovská nemocnice otevřela první část nového chirurgického pavilonu. Nadzemní koridor ulehčí průchod pacientům

2. únor 2024 15:00

Přeměnu areálu za 600 milionů korun dokončuje benešovská nemocnice. Vznikl tam nový chirurgický pavilon včetně centrálního příjmu a propojovacích nadzemních koridorů, které vedení nemocnice právě otevřelo. Pacienti při průchodu z jedné budovy do druhé nebudou už muset chodit venkem. V Benešově natáčela reportérka Věra Hájková.

V benešovské nemocnici pokročily práce na výstavbě nového centrálního příjmu a přístavbě chirurgického pavilonu. V suterénu přístavby začal v lednu provoz magnetické rezonance a do prvního patra se přestěhovala lůžková ortopedie. Další provozy se postupně nastěhují, první etapa bude hotová na přelomu února a března.

Nemocnice v Benešově otevřela část nové přístavby chirurgického pavilonu

„Od 5. února budou postupně vybaveny všechny urologické ambulance a spuštěna urologie, otevře se i nové sonografické pracoviště. Zároveň by měl být funkční spojovací koridor mezi pavilony chirurgie a interny, aby se mohli převážet pacienti komfortně mezi oběma budovami,“ uvedl předseda představenstva benešovské nemocnice Roman Mrva.

Od 19. února začne provoz urgentního příjmu a na to bude koncem února a začátkem března navazovat spuštění provozu ortopedických ambulancí.

Benešovská nemocnice má spádovou oblast se 120.000 obyvateli, v turistické sezoně je to až čtvrt milionu lidí. Poskytuje péči pacientům z Benešovska, z Votic, Vlašimi, Sedlčan, Sázavy a jejich okolí a z okresů Praha-východ, Praha-západ a Tábor.

Náklady na celý projekt jsou 578 milionů korun, do konce loňského roku si stavba vyžádala 375 milionů Kč. Podle Romana Mrvy jde o jednu z největších investičních akcí Středočeského kraje ve zdravotnictví za poslední roky, která je financována z úvěru Evropské investiční banky.

Nemocnice v Benešově otevřela část nové přístavby chirurgického pavilonu
autoři: Věra Hájková , JMys | zdroje: Český rozhlas , ČTK
Spustit audio