-
Pohankové karbanátky
Recept na pohankové karbanátky nám poslal pan Pavel z Paskova.
-
Špenát z mladých kopřiv
Recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Anička z Havířova. Na špenát potřebujeme mladé měkké listy, asi 4 až 5 hrstí.
-
Maková buchta
Hrnkový recept jsme dostali od jeřábnic z bohumínských železáren, které tímto zdravíme!
-
Krkovička v těstíčku
Recept, který nám poslal pan Milan, není složitý, ale musíme začít s přípravou o den dříve, protože maso budeme nakládat.
-
Pomazánka z nivy
Další z receptů pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám přišel od pana Antonína z Havířova. Je to recept na jeho oblíbenou jednoduchou pomazánku z nivy.
-
Salát s grilovaným sýrem halloumi
Paní Pavla z Ostravy před časem objevila, že se i u nás prodává řecký sýr halloumi vhodný ke grilování. Recept paní Pavly je s cherry rajčaty a rukolou.
-
Domácí pizza
Paní Dagmar z Ostravy-Poruby nám poslala recept na domácí pizzu. Píše, že ho má od své sestry z jižních Čech a pizzu podle něj peče už řadu let.
-
Sušenky z ovesných vloček
Recept na jednoduché domácí sušenky z ovesných vloček a banánu nám poslala paní Hanka z Hlučína. Píše, že si je dává moc ráda k snídani.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.