Domácí pizza

Paní Dagmar z Ostravy-Poruby nám poslala recept na domácí pizzu. Píše, že ho má od své sestry z jižních Čech a pizzu podle něj peče už řadu let.

Suroviny:
Těsto: 
- 30 dkg hladké mouky
- 1/4 litru vlažného mléka
- 5 polévkových lžic oleje
- 1/2 prášku do pečiva

Dále:
- kečup
- česnek
- 20 dkg šunkového salámu
- 20 dkg anglické slaniny
- cibule
- tvrdý sýr na strouhání

Postup:
1, Těsto pořádně vypracujeme, ať se na něm tvoří bubliny. Necháme ho 10 minut přikryté odležet.
2, Na plech dáme pečicí papír. Na ruce naneseme trochu oleje a roztáhneme těsto na plech.
3, Potřeme ho kečupem smíchaným s postrouhaným česnekem.
4, Na kečup pokládáme plátky šunkového salámu, střídavě s plátky anglické slaniny, případně plátky jiného salámu podle chuti.
5, Mezi plátky salámu dáme tence nakrájené kroužky cibule.
6, Nakonec nastrouháme tvrdý sýr na celou pizzu.
7, Pečeme 25 minut v rozehřáté troubě 120-150°C.

Děkujeme paní Dagmar za recept a posíláme jí odměnu - tričko Ostravské rozhlasové rodinky a CD s Arturem Kubicou a Túfarankou.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

Karel Klostermann Ze světa lesních samot

Ze světa lesních samot

Koupit

Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa.