Krkovička v těstíčku
Svůj oblíbený recept nám poslal pan Milan z Třince. Recept to není složitý, ale musíme začít s přípravou o den dříve, protože maso budeme nakládat a potřebujeme, aby přes noc v chladničce odleželo.
Suroviny (na 4 porce):
- 4 plátky vepřové krkovice (může být i s kostí)
- 3 stroužky česneku, který utřeme
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého pepře
- 2 lžíce solamylu
- 2 vejce
- 1 lžička magi
- 1 lžička worcesteru
- 1 lžička sójové omáčky
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- tuk nebo olej na smažení
Postup:
- Nejprve si připravíme těstíčko na naložení krkovice. V hlubokém talíři vidličkou rozšleháme vajíčka a přidáme všechny ostatní ingredience.
- Plátky krkovice mírně (ale opravdu jen mírně!) naklepneme a obalíme v připraveném těstíčku, poté dáme do nádoby. Když nám trocha těstíčka zbyde, nalijeme ho nahoru na obalené maso a nádobu můžeme přikrýt.
- Necháme přes noc v lednici odležet.
- Druhý den osmažíme na tuku nebo oleji.
Jako přílohu podáváme brambory.
Děkujeme panu Milanovi za recept a posíláme mu tričko Ostravské rozhlasové rodinky.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?