Krkovička v těstíčku

Svůj oblíbený recept nám poslal pan Milan z Třince. Recept to není složitý, ale musíme začít s přípravou o den dříve, protože maso budeme nakládat a potřebujeme, aby přes noc v chladničce odleželo.

Suroviny (na 4 porce):

- 4 plátky vepřové krkovice (může být i s kostí)
- 3 stroužky česneku, který utřeme
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého pepře
- 2 lžíce solamylu
- 2 vejce
- 1 lžička magi
- 1 lžička worcesteru
- 1 lžička sójové omáčky
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- tuk nebo olej na smažení

Postup:

  1. Nejprve si připravíme těstíčko na naložení krkovice. V hlubokém talíři vidličkou rozšleháme vajíčka a přidáme všechny ostatní ingredience.
  2. Plátky krkovice mírně (ale opravdu jen mírně!) naklepneme a obalíme v připraveném těstíčku, poté dáme do nádoby. Když nám trocha těstíčka zbyde, nalijeme ho nahoru na obalené maso a nádobu můžeme přikrýt.
  3. Necháme přes noc v lednici odležet.
  4. Druhý den osmažíme na tuku nebo oleji.

Jako přílohu podáváme brambory.

 

Děkujeme panu Milanovi za recept a posíláme mu tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?