Salát s grilovaným sýrem halloumi

Paní Pavla z Ostravy před časem objevila, že se i u nás prodává řecký sýr halloumi vhodný ke grilování, protože se ani na grilu nebo na pánvičce nerozteče. Z dopisu paní Pavly vybíráme variantu s cherry rajčaty a rukolou.

Suroviny:

- sýr Halloumi
- rukola
- cherry rajčata
- citron
- olivový olej

Postup:

  1. Sýr nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm a z obou stran ogrilujeme na grilu nebo na pánvi jemně potřené olejem.
  2. Rukolu omyjeme, osušíme, zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem a promícháme.
  3. Cherry rajčata pokrájíme a společně s rukolou klademe na talíř. Množství surovin volíme podle počtu porcí.

Pokud jste zvyklí na pečivo, tak můžete podávat například rozpečenou bagetku, ale paní Pavla píše, že má saláty se sýrem halloumi nejraději jen tak, bez pečiva nebo přílohy.

Děkujeme paní Pavle a posíláme jí odměnu, tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.