Salát s grilovaným sýrem halloumi

Paní Pavla z Ostravy před časem objevila, že se i u nás prodává řecký sýr halloumi vhodný ke grilování, protože se ani na grilu nebo na pánvičce nerozteče. Z dopisu paní Pavly vybíráme variantu s cherry rajčaty a rukolou.

Suroviny:

- sýr Halloumi
- rukola
- cherry rajčata
- citron
- olivový olej

Postup:

  1. Sýr nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm a z obou stran ogrilujeme na grilu nebo na pánvi jemně potřené olejem.
  2. Rukolu omyjeme, osušíme, zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem a promícháme.
  3. Cherry rajčata pokrájíme a společně s rukolou klademe na talíř. Množství surovin volíme podle počtu porcí.

Pokud jste zvyklí na pečivo, tak můžete podávat například rozpečenou bagetku, ale paní Pavla píše, že má saláty se sýrem halloumi nejraději jen tak, bez pečiva nebo přílohy.

Děkujeme paní Pavle a posíláme jí odměnu, tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...