Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky s goudou

Recepty v Ostravské rozhlasové rodince sice už pár týdnů pravidelně nevysíláme, ale když nám nějaký zajímavý pošlete, tak ho zveřejníme. A dnes tady právě jeden takový máme – recept na pohankové karbanátky nám poslal pan Pavel z Paskova.

Suroviny (na 4 porce):

- 200 g pohanky lámanky
- 400 ml vody
- sůl
- 4 stroužky česneku
- trocha majoránky
- 1 nastrouhaná mrkev
- 2 vejce
- 2 lžíce strouhanky
- 20 ml oleje

Postup:

  1. Pohanku přelijeme vroucí vodou, krátce povaříme a necháme odstát.
  2. Jakmile pohanka zcela vychladne, vmícháme do ní sůl, oloupaný a nastrouhaný česnek, majoránku, mrkev, vejce a strouhanku.
  3. Navlhčenýma rukama tvoříme karbanátky, které smažíme z obou stran v rozpáleném oleji dozlatova.
  4. Přebytečný tuk necháme vsáknout do ubrousků a poté karbanátky podáváme.

 Vhodnou přílohou je jablečný nebo zelný salát.

 

Děkujeme panu Pavlovi za recept a posíláme mu za odměnu tričko Ostravské rozhlasové rodinky.