Berlín se dočká nového rádia s elektronickou hudbou i stanice pro tureckou menšinu

9. duben 2024

Rozhlasová stanice FG Chic s elektronickou hudbou a Metropol FM věnovaná zejména turecké menšině se v horizontu několika měsíců stanou součástí programové nabídky DAB+ v německé metropoli. Na svém zasedání v polovině března o tom rozhodl mediální regulátor pro spolkové země Berlín a Braniborsko. Oba programy budou k dispozici na kanálu 7B z Alexanderplatzu.

Čtěte také

„Berlínsko-braniborská rozhlasová krajina je také jedinečná díky rozmanitosti jazyků a témat,“ uvedl k aktuálním novinkám Martin Gorholt, předseda mediální rady mabb, a doplnil: „Od této chvíle mají posluchači ještě více příležitostí objevit tuto zvláštní rozmanitost naší rozhlasové krajiny. S „Metropol FM“ lze nyní přijímat zavedenou stanici pro turecky mluvící občany také prostřednictvím DAB+ . A s 'FG CHIC. Berlin' přichází další stanice zaměřená na francouzskou hudební a kreativní scénu.“

Zaměření „FG CHIC. Berlin“ bude orientováno na novou elektronickou hudbu v rozsahu downtempa. Do programu se chystají příspěvky v němčině, angličtině a francouzštině o hudební a tvůrčí scéně ve Francii a Německu. Kromě toho nebudou chybět živé přenosy, umělecké a kulturní akce a také rozhovory a příspěvky z místní kulturní scény. Německo-turecký program „Metropol FM“ nabízí zejména redakční příspěvky zaměřené na témata jako „práce a školení“, „kultura a vzdělávání“ a také „politika“ a „místní záležitosti“.

autor: lukpo
Spustit audio

Související