Divadlo mě rozčiluje! S blížícím se koncem světa začínám postrádat jeho smysl. Julian Maynard Smith vystoupil na Pražském Quadriennale

19. červen 2023

Nacházíme se v ekologickém a klimatickém nouzovém stavu! Prohlašuje britský umělecký ředitel Station House Opera v Londýně a ekologický aktivista Julian Maynard Smith, který vystoupil na Pražském Quadriennale.

Umělecký ředitel Station House Opera v Londýně a ekologický aktivista Julian Maynard Smith na Pražském Quadriennale

Jak můžeme pomocí divadla podpořit aktivismus? Ptá se britský umělecký ředitel Station House Opera v Londýně a ekologický aktivista Julian Maynard Smith, který vystoupil v rámci programu PQ Talsk na Pražském Quadriennale. Tvorbu jeho souboru charakterizuje jedinečný fyzický a vizuální styl.

Nedávné práce zahrnují například propojení Gazy s Londýnem pomocí videopřenosu. „V projektu At Home in Gaza and London jsme narazili na spoustu ekonomických, organizačních i kulturních problémů. Ale nakonec se vše uskutečnilo, a my tak měli možnost slyšet silné lidské příběhy. Zažili jsme ale i velmi dramatické momenty, jako ve chvíli, kdy místo v Pásmu Gazy, se kterým jsme se z Londýna propojili, začali bombardovat a my toho bylo svědky v přímém přenosu. Bylo to děsivé,“ říká v rozhovoru Julian Maynard Smith.

Spustit audio

Související