Nejnovější
-
Jídlo
Slaný šunkový koláč
Zkuste si doma upéct šunkový koláč, je to ideální letní jídlo a na přípravu není složité.
-
Společnost
To, co si děti vymyslí samy, je pro ně v životě nejdůležitější, říká volnočasový pedagog Milan Appel
„Blbnutí je pro děcka mnohem přirozenější, než když rodič vymyslí nějakou návštěvu hradu či muzea,“ myslí si Milan Appel.
-
Jídlo
Šunkové rolky se sýrem a bylinkami
Při jejím výběru šunky buďte pozorní – kvalitní šunka by měla mít vysoký podíl masa a naopak nízký obsah tuku a soli. Pojďte si s námi připravit šunkové rolky.
-
Vesmír
Student Simon Klinga bojuje s vesmírným odpadem. „Nemusíte se bát mířit ke hvězdám,“ říká s úsměvem
„Zlepšovat se symetricky ve všech věcech mi přijde jako dobrý motivátor pro život,“ uvažuje Simon Klinga. Jak se 17letému mladíkovi z Brna podařil světový úspěch?
-
Jídlo
Špenátové lasagne s mletým masem
Pokud pěstujete špenát na své zahrádce, tak asi víte, že je to velmi rychle rostoucí rostlina – může být sklizen už za 4 týdny po zasetí. Je také odolný na nižší teploty.
-
Jídlo
Krémová špenátová polévka s krutony
Proč patří špenát do našeho jídelníčku? Pepek námořník v tom měl jasno – kvůli svalům a železu. Ale to není zdaleka vše, čím je špenát pro naše tělo užitečný.
-
Hobby
Včely potřebují naši pomoc, zasaďte jim na zahradě nektarodárné rostliny, radí manželé Kölblovi
Co potřebuje vědět začínající včelař a jak náročná je péče o včelstvo? Jak med správně skladovat a podle čeho poznáme jeho kvalitu? Odpovídají Josef a Alena Kölblovi.
-
Jídlo
Špenátové nočky
Špenátové nočky jsou pokrmem jako dělaným na léto. Nejsou složité, nepotřebujete maso a chutnat budou i vnoučatům, které jsou u vás na prázdninách.
-
Historie
S historikem Ondřejem Machálkem o poutních místech Zlínska
Na třech místech v našem kraji se podle pověsti zjevily ochránkyně Zlína: tři podoby Panny Marie – Hostýnská, Štípská a Provodovská.
-
Společnost
Nikdo není rodilý mluvčí, lidé se při studiu esperanta potkávají na půl cesty, míní esperantista
„Když ten jazyk vymýšleli, tak se snažili o to, aby byl jednoduchý, bez výjimek, aby vycházel z cizích jazyků, které už existují,“ popisuje vznik esperanta Marek Blahuš.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
Další pořady
-
Folková pohlazení
Hudební pořad o "hodné" muzice, který připravuje známý pardubický folkař a lídr skupiny Marien Víťa Troníček.