Epidemie koronaviru je na ústupu. V kraji klesají počty hospitalizovaných pacientů s covidem-19

28. prosinec 2021 08:10

V Královéhradeckém kraji, stejně jako v celé České republice, je epidemie koronaviru nadále na ústupu. V regionu se zároveň také snižují počty lidí s onemocněním covid-19, kteří vyžadují hospitalizaci. Aktuálně leží v nemocnicích o zhruba 70 pacientů méně než před týdnem. Bližší informace zjišťovala reportérka Michaela Vančurová.

Čtěte také

V nemocnicích v Královéhradeckém kraji leží aktuálně s onemocněním covid-19 144 pacientů, ještě před týdnem jich tam ale bylo přes 210.

Hospitalizaci na jednotkách intenzivní péče pak v tuto chvíli vyžaduje 30 pacientů, minulý týden to bylo o 14 více.

Největší zdravotnické zařízení v kraji Fakultní nemocnice Hradec Králové také aktuálně eviduje snížený počet hospitalizovaných pacientů s koronavirem. Tam je to v porovnání se začátkem prosince zhruba o polovinu méně.

Čtěte také

Nejen počty hospitalizovaných se snižují, epidemie koronaviru je i nadále na ústupu?

Ano. Za posledních sedm dnů přibylo v kraji přes 2100 nových případů, před týdnem to bylo více než 3600 případů. Takže sedmidenní nárůst je oproti minulému týdnu o zhruba 1,5 tisíce nižší.

Nicméně přes vánoční svátky, konkrétně 25. prosince, řada odběrových míst v kraji netestovala. Stejně jako několik odběrových míst nebude v provozu z důvodu nadcházejících svátků ani v tomto týdnu.

Jaká odběrová místa a kdy nebudou v provozu?

Čtěte také

Odběrová místa nebudou v provozu 1. ledna v nemocnicích v Hradci Králové, Jičíně, Trutnově, Náchodě a Rychnově nad Kněžnou. Dále se také lidé nebudou moci nechat otestovat v termínu od 31. prosince až do 2. ledna v nemocnicích v Broumově a ve Dvoře Králové nad Labem.

Nadcházející svátky se dotknou i očkovacích míst, které také omezí svůj provoz a to 31. prosince a 1. ledna. Výjimkou by měla být Fakultní nemocnice Hradec Králové, která bude mít očkovací centrum proti covidu-19 31. prosince dopoledne otevřené. Fungovat ale bude jen tako administrativní služba, což znamená, když se bude chtít někdo zaregistrovat případně si nechat vytisknout očkovací certifikát.

Spustit audio

Související