Hity Jednou ráno, Demáček, Nad stádem koní či Mám jednu rukou dlouhou rozehřála kapela Buty budějovické publikum

Ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice zahrála o letošním devátém listopadovém večeru výborná a populární ostravská kapela Buty, nabitá špičkovými muzikanty, která byla zejména v druhé polovině devadesátých let gejzírem prvotřídních a v rádiích hojně hraných hitů.

Buty v početné sedmičlenné excelentní sestavě vedle zpěváka a kytaristy a autorského mozku Radka Pastrňáka v současnosti tvoří bubeník Richard Kroczek, baskytarista Petr Vavřík, saxofonista a klarinetista Milan Straka, kytarista Lukáš Lukáš, klávesista Vlastimil Šmída a perkusista Martin Hampel.

Skupina nabídla nadšenému budějovickému publiku jako na dlani většinu svých hitů, včetně Jednou ráno, Demáček, Chtěl bych se jmenovat Jan, Mám jednu ruku dlouhou, Kapr, Nad stádem koní a dalších.

Ve výběrovém záznamu, který jsme připravili na svátek svatého Štěpána, uslyšíte i malý vánoční rozhovor se spoluzakladatelem a dlouholetou oporou Buty, bubeníkem Richardem Kroczekem.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.