Hlavně se ho nebát, odpovídá na otázku „Jak udělat ze stáří přednost“ Jana Křemenová

Hostem pořadu Naplno s Věrou Hotařovou byla pedagožka, lektorka, porodní asistentka, stále neuvěřitelně činorodá Jana Křemenová ze Zlína Malenovic.

Moderátorka Českého rozhlasu Zlín Věra Hotařová a pedagožka, lektorka a porodní asistentka Jana Křemenová se u mikrofonu nepotkaly poprvé. V rozhovoru před 10 lety spolu ve vysílání debatovaly o tom, jestli je možné udělat ze stáří přednost.

Jak se Jana Křemenová dívá na stejné téma po čase, ve kterém nasbírala další životní zkušenosti? Stále říká, že stáří je možné si užít a potvrzuje vlastně všechna svá doporučení, která zmiňovala před 10 lety – tedy naplnit si něčím život, umět se smířit s věkem, přijmout změny zdravotního stavu a třeba se začít věnovat sám sobě a dělat to, co dříve dělat nešlo. A nemít pocit viny z toho, že to dělám.

Jak by tedy dnes odpověděla na otázku: Jak udělat ze stáří přednost? "Hlavně se ho nebát. Stáří je přece svým způsobem i to, co si člověk má přát. Když tady chci na tom světě pobývat, tak přece nechci odejít brzo, vždyť je to tady zajímavé. Takže logika věci říká, že když tu chceš být, tak tady budeš i stará,“ říká v závěru rozhovoru s humorem a optimismem sobě vlastním.

Jaký názor má Jana Křemenová na rituály a stereotypy a naopak na novinky v životě každého člověka? Proč je podle ní dobré ohlížet se do minulosti? Nakazte se optimismem a radostí ze života od Jany Křemenové v záznamu rozhovoru.

Spustit audio

Související