Jakub Kubín vyrazil na sólovou pěveckou dráhu. Držme mu palce!

8. březen 2016

Jakub Kubín, rodák z Hradce Králové, se již od útlého dětství věnuje hudbě a to zejména zpěvu. Začátek své pěvecké kariéry započal jako malý kluk v Královéhradeckém sboru Jitro a dále pokračoval jako člen a sólista Českého chlapeckého sboru Boni Pueri se kterým procestoval téměř celý svět, nasbíral mnoho ocenění a měl tak možnost spolupracovat s významnými , hudebními tělesy.

V roce 2006 byl Jakub přijat na Pardubickou konzervatoř ke studiu klasického zpěvu ve třídě Mgr. Miloslava Stříteského a s tím spojených hudebních aktivit.

Kromě zpěvu se také aktivně věnuje aranžmá různých skladeb, odlišných žánrů.

Mezi jeho významný aranžerský počin patří například úprava hitu nejslavnější kapely všech dob The Beatles, Let It Be, pro vokální soubor Gentlemen Singers, která nejednou zazněla v médiích.

Zpěvák Kuba Kubín

Ve vokálním souboru Gentlemen Singers působil od roku 2006 jako sólista a nasbíral zde mnoho ocenění za interpretaci.

Měl možnost spolupracovat s řadou umělců a hvězd České populární scény a uměleckých těles jako například s Pardubickou či Hradeckou filharmonií ale také s významnými českými zpěváky a zpěvačky k nimž zajisté patří Lucie Bíla, Jitka Zelenková nebo Karel Gott.

Nyní se rozhodl pro sólovou pěveckou dráhu a změnil také žánr na pop music.

Píše si pro sebe písně, ale nebrání se ani přezpívání některých současných českých i zahraničních hitů.

Jak je těžké, či lehké začínat, o sborovém zpívání, novém repertoáru a dalších věcech si v pořadu Regionální scéna s Jakubem Kubínem povídal Tomáš Peterka.

Příjemný poslech!

Zpěvák Kuba Kubín
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.