Je to náročné, ale my, sokolky, to dáme, slibuje 80letá paní Vízková. V Jablonci nacvičují na slet

Na 17. všesokolský slet, který se od 30. června koná v pražském Edenu, nacvičují i sokolové v Libereckém kraji. Byli jsme se za nimi podívat.

Čtěte také

V sokolovnách po celé zemi se v těchto dnech pilně nacvičují skladby na všesokolský slet. Skladbu pro ženy na písně Karla Gotta nacvičují také sokolky v Jablonci nad Nisou. Vypravila se za nimi redaktorka Jana Švecová.

„Já už jsem si při posledním sletu říkala, že končím, protože mně je 80 roků za dva měsíce. Ale cvičenky mě k tomu přemluvily, tak já to teda ještě dám,“ usmívá se paní Vízková v jablonecké sokolovně, kde s kolegyněmi nacvičuje sestavu na koláž skladeb Karla Gotta.

Ženy cvičí v sevřené formaci a pak se i dělí do dvojic. „Už jsme viděly, jak to bude vypadat a moc se těšíme, i když je to velice náročné. I secvičné nástupy, odchody, příchody. Je to hodně náročné, ale my, jako sokolky, to dáme,“ říká s jistotou paní Vízková.

Skladba pro ženy není jediná, která se v jablonecké sokolovně nacvičuje. „Kromě žen nacvičuje i Věrná garda, nacvičí stejnou skladbu Jdi za štěstím, je společná pro ženy a Věrnou gardu,“ potvrzuje starostka Sokola v Jablonci nad Nisou Jitka Skalická.

17. všesokolský slet začne 30. června 2024 v pražském Edenu. 7. června odstartuje krajské kolo v Turnově.

Kdo patří do Věrné gardy? Budou se všesokolského sletu účastnit i děti? Poslechněte si reportáž.

autoři: Jana Švecová , reČRoL
Spustit audio

Související