Ježíškova vnoučata vzala seniory v Kostelci nad Orlicí na pravou českou zabijačku i s muzikou

22. únor 2018 09:50

Projekt Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata, při kterém se plní přání osamělým seniorům, pokračuje. Lidé po celé republice sice dostávali dárky především před Vánocemi, senioři z Kostelce nad Orlicí se ale toho svého dočkali až nyní. 

Pracovníci automobilky v Kvasinách pro ně připravili pravou českou zabijačku, při které voní ovar a řezník připravuje tlačenku nebo jitrnice.

„Ovárek byl výborný. Musím toho pána pochválit. Byla jsem mu osobně poděkovat za nás za všechny, že nám to opravdu moc chutnalo," říká paní Jana.

A dalším, kdo ochutnával ovar, je paní Hiršová, která se tváří velmi spokojeně. „Bylo to výborné. Nádherné, dobré masíčko. Takový ovar jsem neměla už strašně dlouho. Léta a léta."

Teď se budou připravovat další dobroty, jitrničky a tlačenka.

Na celý ten ruch dohlíží vedoucí domu s pečovatelskou službou v Kostelci nad Orlicí Pavlína Blažková. Senioři vypadají spokojeně. „Myslím si, že se to celé moc povedlo. Je to moc hezká akce. A potěšilo to nejen seniory, ale i nás, pracovníky pečovatelské služby."

Nejsou tu jen senioři, kteří žijí přímo v tomto domě. Ale pečovatelé sem svezli seniory ze širokého i dalekého okolí.

„Ano. My jsme nabídli tu možnost zúčastnit se této akce všem klientům pečovatelské služby," říká Pavlína Blažková.

A doplňuje: „Součástí přání seniorů byla i živá hudba. I tu zajistili pracovníci automobilky v Kvasinách."

Ježíškova vnoučata připravila seniorům pravou českou zabijačku

Vedení pečovatelského domu se touto úspěšnou akcí nechalo inspirovat. A přemýšlí, že by něco podobného zorganizovali i v budoucnu. Například ke Dni seniorů.

autoři: Milan Baják , PLE
Spustit audio

Související