Kančí maso v kapustě s bramborami
Dostali jsme se k masu z divočáka a hledáte inspiraci, jak s ním naložit? Kulinář Petr Stupka doporučuje svůj recept, který kombinuje kančí kousky s kapustou a také řapíkatým celerem.
- 600 gramů kančí plece, či krkovice
- 400 gramů kapusty
- 150 gramů řapíkatého celeru
- 100 gramů cibule
- 70 gramů slaniny
- 30 gramů česneku
- 60 gramů sádla
- sůl
- drcený kmín
- brambory
Maso nakrájejte na stejnoměrné kousky. Osolte, okmínujte, doplňte česnekem a mírně podlité vodou dejte péci do trouby při teplotě 140 stupňů asi 30 minut.
Stejnoměrně nakrájenou kapustu spařte vroucí vodou a nechte krátce odstát.
V kastrolu opečte na sádle cibuli s částí slaniny a kmínem. Když cibule začne zlátnout, přidejte nasekaný česnek a řapíkatý celer. Krátce vše opečte. Pak přidejte spařenou a okapanou kapustu, sůl a trochu vody. Zeleninu nechte asi pět minut dusit pod poklicí.
V závěrečné fázi maso intenzivně dopékejte na 170 stupňů, aby se opeklo. Poté k němu přidejte kapustu, oškrábejte spečeninu ze stran nádoby a vše dopékejte, aby se chutě spojily.
Zbylou slaninu rozpečte a přelijte nakonec přes podávanou směs. Ideální přílohou jsou pečené nebo vařené brambory.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka