Královéhradecký bojovník MMA David Dvořák zrušil kvůli zranění plánovaný souboj v organizaci UFC

24. září 2023 07:18

Zápasník MMA David Dvořák musel zrušit plánovaný šestý duel v organizaci UFC, ve kterém měl v polovině října v Las Vegas vyzvat Japonce Tairu. Královéhradeckého bojovníka nepustily do zápasu zdravotní problémy.

Čtěte také

„Bohužel jsem se nepříjemně zranil, ale přesto jsem dlouhou dobu trénoval. Myslel jsem si, že to dobré, ale není to vůbec v pohodě. Je to zranění, se kterým bych nejen riskoval celou moji sportovní kariéru do budoucna, ale vlastně i můj normální život a fungování. Takže mi nezbylo nic jiného, než ten zápas odvolat,“ říká David Dvořák.

Jak moc vás to mrzí? „Popravdě řečeno, na začátku mne to mrzelo hodně. Ale potom, co jsem si uvědomil, jaké by mi hrozily komplikace do budoucna, tak už mě to ani tolik nemrzí. Naopak, jsem rád, že se to stalo takto a mohu se dát do pořádku.“

Takže to berete s chladnou hlavou a racionálně. „Přesně tak. Ono mi vlastně ani nic jiného nezbývá, ale nebudu kvůli tomu brečet."

Čtěte také

„Je to poprvé, co v organizaci UFC ruším zápas kvůli zranění. Měl jsem tam spoustu duelů, kdy jsem do nich šel zraněný, a vždy se to nějakým způsobem dalo. Ale tohle by byl extrémní risk, až šílenost.“

Nyní tedy čekáte na reakci ze strany UFC? „Už mi přišel od organizace UFC dopis s potvrzením o zranění, že zápas je ukončený. A budeme pak vymýšlet něco, až se uzdravím. Zatím nemá cenu ani říkat nějaký horizont termínu, kdy bych se mohl a chtěl vrátit,“ vysvětluje David Dvořák.

Určitě věříte, že se do arény vrátíte. „Rozhodně, vrátil jsem se už po spoustě jiných záležitostí, takže se chci vrátit,“ říká královéhradecký bojovník MMA David Dvořák o zrušení svého zápasu v organizaci UFC.

autoři: Tomáš Borovec , baj
Spustit audio

Související