Kuskusový salát s červenou čočkou

Ani mimo domov a ve skromné kuchyni nemusíte být odkázáni na polotovary a konzervovaná jídla. Připravíme si kuskusový salát s červenou čočkou. Spolehlivě zasytí a dá se jíst i teplý.

Budete potřebovat:

  • 100 g červené čočky
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 150 g kuskusu
  • mrkev
  • nasekané kešu ořechy
  • cherry rajčata
  • paprika
  • sekaná petrželka

Postup:

1. Čočku propláchneme vodou, mrkev nahrubou nastrouháme a papriku s chery rajčaty nakrájíme na kousky.

2. Vývar přivedeme k varu a mrkev s čočkou v něm asi 10 minut povaříme.

3. Stáhneme z plotny, vmícháme kuskus a trochu oleje a přiklopíme pokličkou.

4. “Načechráme” vidličkou a jakmile kuskus vychladne, vmícháme zbytek surovin.

5. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou a dáme vychladit.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.