Kváskový chléb PharmDr. Miloslava Hronka

Kvásek: 1. den - 100 g žitné mouky + 125 g (ml) vody zamíchat a dát do trouby vyhřáté na cca 30 stupňů Celsia.

2. den - Ke směsi přidat dalších 100 g vody a 100 g žitné mouky a nechat do dalšího dne...

3. den - Ke směsi opět přidat 100 g vody a 100 g žitné mouky. Zamíchat, nechat do dalšího dne, pak už smíchat se směsí na chléb...

Chléb: 350 ml připraveného kvásku, 300 ml vody, 300 g žitné chlebové mouky, 200 g pšeničné chlebové mouky, 100 g pšeničné celozrnné mouky, 1,5 lžičky mořské soli, 3 lžičky lněného semínka, 3 lžičky kmínu. Nechat cca 8 hodin kynout a upéct v domácí pekárně.

autor: Jana Házová

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.