Letní houbový guláš

Houby a fazolové lusky dává do svého letního guláše kulinář Petr Stupka. Servíruje ho s opečenými proužky klobásy a chlebem jako vydatný oběd. Zkuste jeho recept.

Ingredience
  • 400 gramů směsi čerstvých hub
  • 150 gramů cibule
  • 100 gramů sádla
  • 250 gramů fazolových lusků
  • 250 gramů brambor
  • 200 gramů klobásy
  • sůl
  • sladká paprika
  • drcený kmín
  • hrstku rozmixovaných ovesných vloček
  • 50 mililitrů smetany

Na sádle pečte nejprve cibuli, pěkně do zlatova. Pak přidejte nakrájené houby, kmín a nechte vše vypéct na tuk.

Přisypte sladkou papriku, jen krátce ji zapěňte a vzápětí zalijte trochou vody, případně vývarem.

Přidejte brambory nakrájené na drobné kousky. Vše osolte a duste zvolna asi 15 minut.

Poté přidejte pokrájené a předem krátce spařené fazolové lusky a duste směs tak dlouho, až jsou brambory měkké.

Před koncem úpravy vmíchejte do guláše trošku ovesných vloček pro zahuštění. Tři minuty povařte a nakonec vše zjemněte smetanou.

Až na hotový guláš dejte rozpečené klobásky a přiložte chléb.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.