Nahlédněte do světa rozhlasového vysílání! Český rozhlas Karlovy Vary otevírá dveře veřejnosti

V sobotu 18. května mohou všichni posluchači a nejen oni nahlédnout „pod pokličku“ rozhlasové práce. Český rozhlas v Karlových Varech právě v tento den otevírá všem zájemcům své dveře.

Využijte v sobotu 18. května jedinečnou příležitost nahlédnout do světa rozhlasového vysílání. Český rozhlas v Karlových Varech otevírá své dveře a zve všechny zájemce na prohlídku budovy a bohatý program plný zajímavých aktivit.

Program začne v 9:50 a potrvá až do 16:00. Kromě prohlídky samotné budovy včetně vysílacích studií, se můžou návštěvníci těšit na bohatý doprovodný program. Připravené je vystoupení zpěváka Petra Hodka a vítěze SuperStar z roku 2006 Zbyňka Drdy. Zazní také koncert sboru Graziozo Základní školy a Základní umělecké školy Karlovy Vary.

Pro každého něco

Milovníci dobrého jídla a pití si mohou vychutnat ochutnávku výrobků od Pelant – Doupovské uzeniny a piva z pivovaru Permon. Chybět nebudou výstavy nebo program Tyflocentra Karlovy Vary a firmy SUAS.

Den otevřených dveří Českého rozhlasu Karlovy Vary 2022

Ani malým návštěvníkům nebudou chybět zážitky. Prohlídku hasičského vozu krajských hasičů si užijí všichni malí a velcí hrdinové. Součástí programu bude také autogramiáda moderátorů Českého rozhlasu a zpěváka Zbyňka Drdy.

Každý si může odnést domů malý dárek nebo si nechat nakreslit originální karikaturu. Vstupné je zdarma.

Doprava

Najdete nás v Zítkově ulici v Karlových Varech, poblíž hotelu Imperial. Doporučujeme z důvodu špatné dopravní obslužnosti využít městské hromadné dopravy. Zajíždí k nám linky č. 2, 7, 13 - zastávka Libušina a linka č. 11 – zastávka Černý kůň.

Adresa: Zítkova 1150/3, Karlovy Vary

PROGRAM:

• 10:00 Zahájení
• 10:10 – 15:30 Prohlídky budovy
• 10:30 + 11:30 zpěvák Petr Hodek
 12:30 koncert sboru Graziozo při ZŠ a ZUŠ KV
• 13:30 – 14.30 zpěvák Zbyněk Drda
10.00 -14.30 autogramiáda moderátorů + autogramiáda Zbyňka Drdy
• 10:00 – 15.00 prohlídka hasičského vozu (HZS Karlovy Vary), karikatury Petra Šrédla, výstava fotografií Karlovarského kraje, výstava Dotýkati se je povoleno a workshop Jak žijí nevidomí (Tyflocentrum Karlovy Vary), stánek firmy SUAS – měníme region, ochutnávka výrobků Pelant – Doupovské uzeniny a pivovaru Permon.

Poznejte zákulisí rozhlasové práce a užijte si volný den!

autor: nkr
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.