Patrik Rozehnal
Moderátor pořadů Humoriáda, Pochoutkový rok, Vesele a zdravě a Hvězdné návraty.
Vystudoval jsem ČVUT - obor pozemní stavby a architektura a dále VŠE - obor oceňování nemovitostí.
V minulosti jsem vysílal na rádiu Golem, City a Vox, moderoval na TV Nova, Prima a Barrandov.
Rád cestuji, venčím fenku maďarského ohaře, fotím a plním sny svým přátelům.
Film, co mne pořád baví: Miluju starou českou černobílou komedii Eva tropí hlouposti, dál barevnou veselohru Zítra to roztočíme, drahoušku. A nesmím zapomenout ani na kouzelný seriál Taková normální rodinka...
Hudba, kterou mám rád: Takovou, která mě rozpohybuje a začnu si podupávat nohou a možná i vlnit tělem. Takovou, z jejíž melodie je slyšet optimismus a radost.
Kniha, u níž nikdy neusnu: Usnu bezpečně u každé.
Motto: Žádné heslo si nedávám. Ale chtěl bych v sobě objevovat stále nové schopnosti, zkoušet nepoznané a mít radost ze života.
Všechny články
-
Poslechněte si: Pochoutkový rok 16. 3. 2025
Soutěžní recept: Dýňovo-mrkvové taštičky plněné jablky od Evy Růžičkové. Ladislav Špaček: Jak v restauraci správně servírovat cukr a mléko ke kávě. Historie pivních lahví.
-
Úroveň restaurace poznáte podle toho, jak servíruje cukr a mléko ke kávě, říká Ladislav Špaček
Existují pravidla, jak si sladit čaj nebo kávu v restauraci? Máme po obsluze vyžadovat určitý styl servírování cukru, nebo si jen roztrhneme pytlík s cukrem a neřešíme to?
-
Dýňovo-mrkvové taštičky plněné jablky od Evy Růžičkové jsou uvnitř vláčné, zvenku křupavé
Křupavost těsta a uvnitř spoustu šťavnaté jablečné náplně, která je ochucená banánem. Těsto není třeba sladit, sladkost dotáhne tato skvělá náplň. Pekla Eva Růžičková.
-
10 důvodů, proč máme studené nohy. Na vině jsou často cévní poruchy, ale i špatná dieta
Studené nohy jsou zrochu větší problém než studené ruce, protože chlad a necitlivost můžou narušit naši stabilitu. Co všechno stojí za studenými končetinami?
-
Poslechněte si: Pochoutkový rok 9. 3. 2025
První soutěžní recept: Krémový čokoládový koláč od Zuzany Malé. Rada z etikety: Jíte polévku podle britského protokolu, nebo francouzského rituálu? Slovácké klobásy.
-
Jíst polévku je kumšt. Konzumujete ji podle britského protokolu, nebo francouzského rituálu?
Jak nabírat lžící jednotlivá sousta polévky? Pozor, i v tom je velké umění a jasná společenská pravidla, ale taky se liší region od regionu. Tak si v tom udělejme pořádek.
-
Krémový čokoládový koláč od Zuzany Malé vám zaplaví mozek velkou radostí
Prostě čokoládová božská mana. Jako když rozpustíte hořkou čokoládu, namícháte ji s pudinkem a se smetanou a upečete na křehkém kakaovém korpusu. Mozek vám zaplaví radost.
-
Syndrom zmrzlého ramene ovlivňuje věk a stereotypní pohyby. Čím dřív přijdete, tím dřív se vám uleví
Bolestivá ramena dokážou hodně potrápit bez ohledu na den či noc. Pokud příznaky trvají dlouho, prodlužuje se i léčba. Koho postihuje nejčastěji a jaké jsou možnosti léčby?
-
Poslechněte si: Pochoutkový rok 2. 3. 2025
Posluchačský recept: Rakvičky od Jany Charvátové. Gastrotrend: Tajemství karlovarského knedlíku. Rada z etikety: Jak přinést jídlo a pití jako dárek. Soutěž o kuchařku.
-
Darované víno od návštěvy otevřeme hned, nebo si ho schováme? Radí Ladislav Špaček
Chystáte se na návštěvu a přemýšlíte, jestli se hodí vzít s sebou něco dobrého na zub nebo něco k pití? Radí mistr bontonu, Ladislav Špaček.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »