Počty hospitalizovaných s onemocněním covid-19 v Královéhradeckém kraji dál klesají

14. březen 2022 09:37

Počty nových případů nákazy koronavirem v Královéhradeckém kraji v uplynulém týdnu téměř kopírovaly týden předchozí. Množství pacientů s onemocněním covid-19 v nemocnicích ale klesá. Detaily zjišťoval reportér Tomáš Lörincz.

Kolik případů tedy přibylo v uplynulých dnech?

Čtěte také

Aktuální statistiky jsou skutečné téměř stejné jako minulý týden. Je tam sice mírný nárůst, ale v desítkách případů. Před týdnem to bylo v sobotu a v neděli 231 a 193 nakažených, tento víkend 256 a 198 nových onemocnění.

Královéhradecký kraj není v tomto směru žádná výjimka, prakticky stejná čísla jako před týdnem se objevují i ve statistikách za celou Českou republiku. Mimochodem se v Královéhradeckém kraji už celkem koronavirem nakazilo 199 539 lidí. A v součtu se statistikami za dnešek se téměř s jistotou už dostaneme přes číslo 200 tisíc.

Čtěte také

Počty pacientů v nemocnicích klesají. Jak to aktuálně zdravotnická zařízení zvládají?

Bez větších problémů, žádná nemocnice v Královéhradeckém kraji nehlásí větší problémy O víkendu bylo v kraji hospitalizováno 113 pacientů s koronavirem, před týdnem to bylo 146 a před dvěma týdny 164 lidí. Tedy čísla se opravdu snižují.

Aktuálně je 15 pacientů ve vážném stavu, vyžadujícím intenzivní péči, i tohle číslo tedy ve srovnání s uplynulými týdny klesá.

Čtěte také

A jak to vypadá se zájmem o očkování?

Je to podobné jako s počty nových případů - klesá i počet očkovaných. Denně v kraji zdravotníci naočkují kolem dvou až tří stovek zájemců, většinou jde o třetí posilující dávku.

Celkem už bylo v Královéhradeckém kraji aplikováno asi 900 tisíc dávek vakcíny, naočkováno je tu přes 354 tisíc obyvatel - tedy už téměř dvě třetiny populace.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související