Podepíše Čunek smlouvu s projektanty plánované zlínské nemocnice? Rozhodnutí padne příští týden

Radní Zlínského kraje by se měli na zasedání 2. listopadu zabývat otázkou, zda má vedení kraje podepsat veřejnou zakázku na projektanta nové krajské nemocnice ve Zlíně-Malenovicích. Na jednání rady by měl být k dispozici materiál s právním názorem.

Minulý týden předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Rafaj zamítl rozklad, který proces výběru projektanta napadal. Už dříve také antimonopolní úřad rozhodl, že soutěž je v pořádku. Odcházející hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL) tak může soutěž na projektanta podepsat.

Čtěte také

Zástupci vznikající nové krajské koalice ANO, Pirátů, ODS a ČSSD, kteří jsou proti nové nemocnici, však Čunka opětovně vyzvali, aby smlouvu nepodepisoval. Čunek v reakci na to uvedl, že věc předá právníkům a počká na jejich právní názor.

Stávající hejtman projekt nové nemocnice dlouhodobě prosazuje, krajské zastupitelstvo jej těsnou většinou schválilo.

Nová nemocnice byla hlavním tématem krajských voleb a v odporu proti ní se shodli zástupci nově vzniklé koalice, která je složena ze zástupci ANO, Pirátů, ODS a ČSSD.

Podle odpůrců nové nemocnice by stavba stála nakonec víc, než Čunek uvádí. Nelíbí se jim ani to, že stejně obsáhlou studii jako na novou nemocnici nenechal kraj vypracovat na ověření nákladnosti původně plánované rekonstrukce a dostavby areálu současné zlínské nemocnice.

autor: Růžena Vorlová | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související