Práce v bance. Liberecký projekt pomoci k návratu do života funguje už rok

22. duben 2024 11:18

Liberecká potravinová a nábytková banka pomáhají i jinak, než poskytováním potravin a vybavení domácností potřebným. Nabízejí také pracovní místa lidem, kteří absolvovali léčbu závislosti. Projekt Práce v bance má za sebou první rok trvání.

Čtěte také

Potravinová a nábytková banka v Liberci nepomáhají jen zajistit potraviny nebo vybavení domácností sociálně slabým. Nabízejí i chráněná místa pro lidi, kteří absolvovali léčbu závislosti. Vedení bank spolupracuje s libereckou organizací Advaita, která se pomoci lidem se závislostí na alkoholu, drogách a hazardu věnuje přes čtvrt století.

V rámci projektu „Práce v bance“ poskytují zaměstnání na minimálně půl roku. Pomáhají tak s jejich návratem do běžného života a na pracovní trh.

„Přijali jsme do projektu hned od začátku 6 lidí, na takzvaná tréninková pracovní místa, a už jsme jich pár protočili. Celkem na tréninkových pracovních místech bylo 11 osob,“ popsala, kolik lidí prošlo programem za první rok existence, projektová manažerka Barbora Šolková.

Na tříletý projekt získaly banky peníze z evropských fondů. Po jeho skončení by rády v nabízení chráněných míst pokračovaly.

V bankách natáčel redaktor Tomáš Mařas, poslechněte si reportáž.

autoři: Tomáš Mařas , reČRoL
Spustit audio

Související