Práce ve středočeských nemocnicích jsou v plném proudu, říká náměstek středočeské hejtmanky pro oblast zdravotnictví

4. červenec 2023

Hostem pořadu K věci byl náměstek středočeské hejtmanky pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík. Jak se mění středočeské nemocnice? Kolik v nich chybí lékařů a dalších zdravotníků? 

Před měsícem se otevřel nový pavilon v příbramském nemocnici. Pokračuje stavba nového centrálního pavilonu a také dostavba chirurgického pavilonu v benešovské nemocnici. Kdy to bude hotové?

„Investice do benešovské nemocnice je největší do zdravotnictví ve středních Čechách za poslední tři roky. My budeme tuto dostavbu otevírat etapovitě. Do konce letošního roku by měl být otevřen chirurgický pavilon a centrální příjem až do nadzemního podlaží, které je zakončeno propojovacím krčkem. V příštím roce na jaře budou u dvou budov otevřena dvě podlaží, která na to navazují. Předpoklad je, že do konce třetího čtvrtletí příštího roku by měl být celý pavilon v provozu,“ říká Pavel Pavlík z ODS.

Projekty dostavby pavilonu jsou i v dalších středočeských nemocnicích. Jak tam ty práce pokračují?

„Zahájili jsme rekonstrukci pavilonu A v nemocnici v Kolíně, což je akce zhruba za 350 milionů korun. V nemocnici v Kladně probíhá rekonstrukce pavilonu C2. V příbramské nemocnici jsme otevřeli pavilon N, což je z velké části dětské oddělení, ale už na to vlastně navazuje rekonstrukce chirurgických oddělení v pavilonu D2. Nejdále jsme v Mladé Boleslavi, kde velké investiční akce už byly dokončeny. Zmínil bych například výstavbu nového stravovacího provozu.

Jak řeší kraj nedostatek praktických, zubních a dětských lékařů v některých částech středních Čech? A co ukazují měření azbestu v ovzduší v okolí Milovic? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Tomáš Pancíř , djo
Spustit audio