Při srážce dvou aut na Kroměřížsku u obce Rataje bylo zraněno pět lidí

19. leden 2020 09:12

Dechová zkouška byla u obou řidičů negativní. Škodu na vozidlech policisté předběžně vyčíslili na 80 tisíc korun. Silnice byla necelé tři hodiny uzavřená.

Zraněním pěti lidí skončila v sobotu odpoledne čelní srážka dvou osobních automobilů u obce Rataje na Kroměřížsku. „Hasiči ve spolupráci se zdravotnickou záchrannou službou vyprostili řidiče a spolujezdce jednoho vozu, a to pomocí páteřové desky,“ sdělil mluvčí hasičů Pavel Řezníček.

Ve druhém autě se zranili tři lidé. Záchranáři zraněné odvezli do nemocnice v Kroměříži a ve Zlíně. „Nakolik jsou zranění závažná, ukáže až celkové vyšetření,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

„Dvacetiletý řidič osobního vozidla Škoda Felicia jel ve směru od obce Nětčice do obce Rataje. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou na horizontu zřejmě z důvodu vysoké rychlosti přejel na mokré vozovce do protisměru, kde se střetl s protijedoucím osobním vozidlem Mazda, které řídila sedmatřicetiletá řidička,“ uvedla Kozumplíková.

Dechová zkouška byla u obou řidičů negativní. Škodu na vozidlech policisté předběžně vyčíslili na 80 tisíc korun. Silnice byla necelé tři hodiny uzavřená. Okolnosti nehody policisté zjišťují.

autor: Český rozhlas Zlín | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související