Seniorská láska aneb báječná jízda životem

18. květen 2014

Prdůch, nebo prase? Těmto výrazům se všechny tři manželské dvojice smějí. Každý den prožívají nová dobrodružství ve společném životě, plném prubířských kamenů, zkoušek,tužeb a snů. Neveříte?

Světoznámý osamělý mořeplavec Richard Konkolski drží několik ocenění, vyznamenání a rekordů. Za svou největší výhru v životě ale bere svou manželku Mirku.

Oslavili už 50 společných let života. I když mu Mirka při společném počítání vyčinila, že si bude muset těch pět let, co byl na závodech na moři napracovat.

Svatba těsně před sedmdesátkou
Stavební inženýr Mirek chystá svou první velkou výstavu obrazů. Hraje taky s nejrůznějšími muzikantskými seskupeními.

Ani po 24letém soužití ho nevytočila poznámka milované, ale razantní partnerky Inky: „ Budeš mít příští rok 70, tak si mě vem, protože já si starého chlapa brát nebudu.“ Hned byly ohlášky, svatba a za rok slavili společnou stříbrnou.

Stáří si osedlal
Sportovní novinář, mistr sportu a několikanásobný mistr republiky Slávek Madrý ještě ve svých 72 letech startoval ve skokové soutěži seniorů. Svůj životní příběh sepsal do knihy Život v sedle poprvé na počítači, vyučený vnukem.

Se svou životní láskou, učitelkou Marií prožívají den co den dobrodružství života už 63 let. Ve společnosti koní a věrných psů , kteří patří do velké rodiny spolu s jejich dvěma dětmi a čtyřmi vnoučaty.

Dokument o seniorské lásce doplnila autorka Dagmar Misařová verši Chalíla Džibrána.

Záznam tohoto dokumentu stejně jako ostatních Dokumentů Dvojky naleznete v iRadiu.

autor: dam
Spustit audio