Stavba obchvatu uzavře silnici v obci Žiželice u Žatce. Silnice číslo 27, hlavní tah mezi Mostem a Žatcem, bude dočasně neprůjezdná

9. květen 2024 15:05

Obcí Žiželice na hlavním tahu z Mostu do Žatce několik měsíců neprojedou žádná auta. Silničáři tam začali stavět obchvat včetně skoro 400 metrů dlouhého mostu. Uzavírka začne 15. května.

Uzavírka se nedotkne jen řidičů. Přes Žiželice jezdí také tři autobusové linky Dopravy Ústeckého kraje. Linka 731 je spoj ze Žatce do průmyslové zóny Triangle a stejně jako linka 733 mezi Mostem a Žatcem se Žiželicím úplně vyhne. Obě dočasně povedou přes Staňkovice, jedna v průmyslové zóně skončí a pojede zpět.

Spoj do Mostu kolem zóny projede směrem na Velemyšleves a napojí se na původní trasu. Linka 732 ze Žatce do Chomutova nepojede přes Velichov, ale směrem na Záhoří do Hořetic. Z nich zajede do Žiželic na provizorní zastávku v místě zvaném U Váhy a vrátí se do Hořetic na původní trasu.

Řidiči budou muset stavbu objíždět. Vozidla do šesti tun, tedy osobní auta a menší nákladní auta se Žiželicím vyhnou po silnici číslo 250 od průmyslové zóny Triangle přes Staňkovice do Žatce. Auta nad šest tun musí po objízdné trase po dálnici D7 a dálnici D6 k Jesenické křižovatce. Tam se znovu dostanou na silnici číslo 27. Ve směru na Žatec přes Blšany, ve směru na Plzeň přes Jesenici a Kralovice.

Se zprovozněním nového úseku počítá Ředitelství silnic a dálnic zhruba za dva roky.

Podle platného povolení budou Žiželice úplně uzavřené do konce tohoto roku. Směrem od Žatce by se lidi do obce od příštího roku měli dostat. Po zprovoznění obchvatu to pak i takto zůstane.

 

Spustit audio