Sukulenty, nákup nové kuchyně nebo psí hotely

14. únor 2009

115. vydání rádce pro všechny kutily, zahrádkáře, chataře a chalupáře vám prozradí, jak by měl vypadat správný masopust. Chystáte-li se koupit si novou kuchyň, Petr Jindra vám poradí, jak na to. Máte psa a chcete odletět na dovolenou? Možná vám poradí ve své reportáži Soňa Jindrová, která zjišťovala jak funguje psí hotel...

Rostliny v mnohém se podobající kaktusům jsou sukulenty. Jsou krásné, exotické, ale někdy možná trochu náročnější na pěstování. Jak moc je jejich pěstování náročné, prozradí Soňa Jindrová.

Masopust
Jak vypadá správný masopust? Kdy začíná a končí? Co v jeho průběhu nesmí chybět? Jaké masky se připravují? Kdy vznikla tradice masopustů? Tyto otázky zodpoví Soňa Jindrová.

Nákup nové kuchyně
Když plánujeme novou kuchyň, je lepší využít služeb kuchyňského studia nebo stačí vlastní námět? Na co nezapomenout? Na co se soustředit? Jaké skříňky zvolit? A jaké povrchové úpravy? A jsou lepší spotřebiče vestavné nebo volně stojící? S novou kuchyní poradí Petr Jindra.

Psí hotel
Co to je psí hotel? Jak funguje? Jak můžeme psí hotel využít? Co to obnáší? Mohou do psího hotelu všechna plemena jakéhokoliv věku a zdraví? Kolik stojí taková služba? Jak dlouho může pes být v hotelu? Co má mít s sebou? Na tyto otázky hledala odpovědi Soňa Jindrová...

Dobrá rada na závěr
Termosku zašpiněnou od kávy nebo čaje vyčistíme tak, že do ní nalijeme kypřící prášek do pečiva rozmíchaný v teplé vodě. Asi po 2 hodinách bude termoska znovu čistá.

Spustit audio