Tipy na víkend ve Zlínském kraji: Floria Jaro, otevírání cyklostezek nebo sklářské kouzlení

Máme pro vás tipy nejen na víkend a první májový den ve Zlínském kraji.

Koncert kapely Poutníci

25. dubna, Zlín

V povním a hudebním klubu Zelenáčova šopa ve Zlíně vystoupí od 19 hodin kapela Poutníci s koncertem "Přes 50 let v country".

Porta 2024 - Chřibsko-karpatské kolo

27. dubna, kemp Velehrad

Od 10 hodin proběhne v Kempu Belehrad soutěžní festival trampských, bluegrassových, folkových a country kapel, duet i písničkářů. Půjde o Chřibsko-karpatské kolo, jehož vítěz postoupí do finále Porty v Řevnicích (28. - 30. 6.)

Floria Jaro 2024

27. dubna až 1. května + 4. - 8. května, Kroměříž

Jedna z největších zahradnických výstav v ČR nabídne i letos unikátní expozice tisíců květin (letos na téma Láska v oblacích) a možnost nákupu všeho potřebného pro dům a zahradu od stovky prodejců. Připraven je také bohatý doprovodný program. Podrobnosti najdete ZDE.

Krajem vína – Na kole vinohrady Uherskohradišťska – otevírání cyklostezek 2024

27. dubna, Uherské Hradiště

Symbolické otevírání cyklostezek na Uherskohradišťsku - na kole, koloběžce nebo pěšky bude zahájeno společnou snídaní na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti už v 8 hodin ráno místními specialitami a domácí kuchyní. V terénu pak bude připraveno více než 20 vinařských zastávek na pěti trasách pro cyklisty a jedné pěší. Trasy návštěvníci najdou v mapové aplikaci, ka každé stezce budou k dispozici i průvodci. Odpoledne je na Masarykově náměstí připraven koncert a tombola. Akce je součástí seriálu Krajem vína 2024.

Sklářské kouzlení

27. dubna, Valašské Meziříčí

Oblíbená akce věnovaná sklářskému řemeslu a tradici výroby skla v regionu nazvaná Sklářské kouzlení proběhne v sobotu 27. dubna od 10 hodin na zámku Kinských ve Valašském Meziříčí. Součástí nabitého programu bude i slavnostní zahájení dvou nových výstav se sklářskou tematikou, křest katalogu 80 let SUPŠS či výtvarná soutěž pro malé designéry Navrhni misku. Podrobný program najdete ZDE.

Mistrovství ČR - běh na 10 000 m

27. dubna, Holešov

Na Městském stadionu Míru v Holešově můžete přijít udělat atmosféru pro sportovce na Mistrovství ČR v běhu na 10 000 m. Závod začíná v 11:30.

Premiéra dokumentu Vězení dějin

28. dubna od 18 hodin, Napajedla

Kino Napajedla připravilo od 18 hodin premiéru nového dokumentu z uherskohradišťské věznice Vězení dějin za účasti režiséra a tvůrců. 

Česko Běží Modře

28. dubna, Zlín

Charitativní běh „Česko Běží Modře 2024“, které pořádá organizace Za sklem, se uskuteční na náměstí Míru ve Zlíně. Pro děti i dospělé budou připraveny tratě 2 km a 5 km. Registrace závodu probíhá v neděli na náměstí Míru od 13 do 15 pro 2 km a od 13 do 15:45 pro 5 km. Doprovodný program nabídne moderátory Martinu Hrdinku a Luďka Randára, vystoupí zpěvák Standa Hložek, Taneční klub FORTUNA a program vyvrcholí koncertem valašské skupiny Fleret. 

Čtěte také

Beskyde, Beskyde, kdo po tobě 50 let ide?

od 27. dubna (do 30. listopadu), Horní Lideč

Nová výstava v Trezoru přírody v Horní Lidči shrnuje 50 let existence CHKO Beskydy a ukazuje nejen přírodní cennosti. K vidění je až do konce listopadu.

S karimatkou po stopách antických bohů a hrdinů

30. dubna, Holešov

Městské muzeum a galerie v Holešově připravilo další večerní prohlídky nástropních maleb v zámku Holešov. Ty si návštěvníci prohlížení netradičně vleže, začátek je ve 20 hodin. Rezervace předem je nutná (kontakt najdete ZDE).

AKCE 1. KVĚTNA

Středověké zahájení sezóny – 800 let hradu Brumova

Speciální program k zahájení sezóny 2024 a připomínky 800 let od první zmínky o hradě Brumově v královské listině Přemysla Otakara I. z roku 1224. Na programu, který začíná v 10 hodin jsou: komentovaná prohlídka, skupiny historického šermu, tanečnice, středověká hudba nebo sokolník. Připraveny jsou i dílny, zvířátka a celodenní občerstvení.

Otevírání pastvin a stavění máje ve skanzenu Rochus 2024

Tradiční prvomájová uherskohradišťská akce, na které nebude chybět stavění máje s folklorním souborem, hudební vystoupení cimbálové muziky a mužského sboru, ukázky řemesel, dílničky pro děti a bohaté občerstvení. Začátek je ve 12 hodin.

Stavění máje v Rožnově pod Radhoštěm

Tradiční lidová májová slavnost konající se v areálu Valašské dědiny ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Areály muzea jsou otevřeny od 9:00 do 16:00.

Májová slavnost

V parku u zámku Kinských je od 10 hodin připraven zajímavý program: vystoupení s friskými koňmi, ukázky 90 dravců a sov, gastro zóna i program pro děti. Od 14 hodin vystoupí Jakb Smolík s kapelou. 

Procházka (ilustrační foto)

Tipy na výlet

Tipy na procházky a výlety ve Zlínském kraji najdete na rozhl.as/TipyNaVyletZL.

Živá hudba v Luhačovicích

téměř každý večer od 19 hodin, Kulturní a kongresové centrum Elektra v Luhačovicích (Restaurace a diskotéka)

Možnost zatančit si a pobavit se nejen pro lázeňské hosty. 

Rudolf II. ožívá

do 23. června, zámek Holešov

Rudolf II. ožívá je unikátní multimediální expozice, která odhaluje různá tajemství panovníkova života a představuje celou řadu zajímavých exponátů. Výstavou provází samotný „digitálně oživený“ Rudolf II. Výstava pomocí hologramů seznámí také se symboly panovníkova majestátu, tedy korunami, kterými byl Rudolf II. korunován, a představí také nejvýznamnější předměty jeho sbírek.

Výstava 100 let vysílání Československého rozhlasu na jihovýchodní Moravě

do 14. července, Uherské Hradiště

Čtěte také

Výstava ve Slováckém muzeu v Uherském Hradišti, která je věnována 100 let vysílání Československého rozhlasu na jihovýchodní Moravě, nabídne řadu raritní techniky, kterou si bude možné osahat i vyzkoušet, prostřednictvím reportáží, záznamů her, koncertů a dalších pořadů zavede návštěvníky do rozmanité produkce Československého rozhlasu uplynulého století. Nabídne pohled také do současnosti Českého rozhlasu a přiblíží trendy a vyhlídky do budoucnosti. Vernisáž výstavy se koná 14. března v 17 hodin.

SEVA – český fenomén na zámku Holešov

do 1. září 2024, Holešov

Výstava na holešovském zámku hravou, zábavnou, ale i poučnou formou představuje známou českou stavebnici SEVA. Vystaveny jsou různé modely od těch nejdrobnějších až po velké sestavy, nechybí doprovodné texty a herna pro děti.

Někdo to rád sušené

do 22. září, Kroměříž

V Malé galerii je připravena výstava, která se věnuje sušení ovoce. Představí unikátní historické exponáty, zajímavé informace, které budou doplněny hravými interaktivitami, například modelem zmenšené tradiční sušárny ovoce. Je výsledkem dlouhodobého výzkumu historických sušáren ovoce autorů z Muzea regionu Valašsko. 

Spustit audio

Související